Tuesday, October 19, 2010

One busy day with Christine

I fredags fick jag folja med Christine pa hennes vardagliga, men hektiska aventyr. Dagen borjade med att kora barnen Erika (13) och Julia (5) till respektive skola. Sedan foljde en 50 min powerwalk i villaomradet dar hon bor. Svettiga hinner vi dricka en kopp te innan vi kastar oss in i bilen igen for att kora till posten och bilverkstaden. En oljelacka maste lagas! I vantrummet kan man lasa bibeln och snegla pa andra manniskor som behover hjalp med sin bil. Christine forsoker studera lite konstvetenskap (en kurs hon pluggar parallellt med mamma-rollen). Pa vag hem fran verkstaden svanger vi forbi ett par garage sales. Det finns gott om sadana i omradet - till bade Christines och min stora fortjusning. Jag blev smatt forvanad: trodde fanigt nog att Dallasborna kopte allt nytt och slangde allt gammalt. Men det stammer inte! Lite klader och plastbestick rikare aker vi och plockar upp Erika fran skolan. Tillsammans hamtar vi de t-shirts och byxor med tryck som Christine designat och bestallt till Erikas simklubb. Det ar valdigt populart att designa t-shirttryck for olika event och klubbar. Ett enligt Christine mkt tidskravande projekt som foraldern ifraga inte sallan utfor ideellt. (Det ska valjas farg, modell pa troja, tryck, antal och pris.) Julia kors hem fran Kindergarten och vi hinner precis byta om och slanga i oss lite sen lunch innan det bar av vidare. Erikas skola har arragerat en parad som ager rum denna fredagseftermiddag. Vi packar in stolar och en frysbag med glass och dryck i bilen
och hinner ockupera de sista platserna i skuggan. Solen branner, godisregn faller over oss (barnen blir helt hysteriska) och skolans olika sportlag, orkestrar, teatergrupper, foraldrar m.m. aker forbi i full mundering. Vilket spektakel! Kul! (Fler pics kommer snart)
Trotta och varma kommer vi hem igen - endast for en kort stund. Julia byter om for dans - det ar dags for generalrepetition infor lordagens forestallning. Christine och jag sitter med de andra mammorna och smapratar, kikar in till barnen som dansar eller foljer pingismatcherna som spelas mitt i salen. Nar danslektionen ar slut ar alla mycket, mycket trotta. Vi aker hem till Christine och samlas i vardagsrummet for att redovisa dagens alla handelser och moten for Christines man Paco. Vilken hektisk solskensdag!
Man inser snabbt hur barnens forutsattningar i vardagen ar fullstandigt beroende av foraldrarnas tid och planbok. Barnen maste inte bara koras till alla aktiviteter, allt ifran skolmaterial till dansskor och klubbt-shirts kostar pengar (utover sjalva kursavgiften). Da Christine jobbar hemifran har hon mojlighet att engagera sig i barnen pa ovanstaende satt. Men mycket eget arbete hinner hon sallan med mellan varven. Christine och hennes man Paco (som lamnar huset vid fem-tiden varje morgon och kommer hem tidig kvall) har som sa manga andra svart att fa tiden att racka till. Skillnaden mellan vardagen hemma i Stockholm och har i Richardson, TX ar dock svarigheten att hitta alternativa losningar till superengagerade foraldrar!

No comments: