Friday, October 8, 2010

Super Sized Fun

Solen star hogt over villafororten Richardson, norr om Dallas och det kanns alldeles sjalvklart att jag sitter har i Roberts hus och lyssnar pa Abba. En vanlig fredag formiddag. Gardagen spenderades i Dallas Downtown. Tog mig in till city med stadens nybyggda DART Rail system och forundrades over de hoga skyskraporna och folktomma trottoarerna (Det visar sig att businessfolket ror sig i tunnlar under staden - en nodvandighet under fruktansvart varma sommardagar). Hittar till Old red Museum dar turistcentret huserar, samlar pa mig all information som gar att hitta och satter mig pa narmaste Starbucks for att planera dagen.
Nagon timme senare har jag tagit mig till Farmer's Market som ligger i hjartat av staden - med en imponerande skyline i kontrast till ett hav av pumpor, blommor, frukt och gront.
Vidare bar det av mot Fair Park som visade sig vara ett gigantiskt nojesfalt fullt av sport- och musikevenemang, museer, spannande arkitektur, bil-utstallningar, butiker fulla med cowboy boots, karuseller och hund-shower. En valdig massa superfried mat och sjalvfallet med tillhorande intensivt atande amerikaner! Wow. Flyr undan folkmassorna in i "the Women's Museum" som bjuder pa en inspirerande ustallning om all varldens historiska, banbrytande kvinnor och en tillfallig ustallning om kvinnan i luften ("Dreams of Flight - A Journey through air and space"). Magen hungrar och jag ger mig ut pa matjakt i den gassande solen. Det blir en cheeseburgare som kops med kuponger som man i sin tur koper for cash i ett kupongstand. Nasta stopp blir "African American Museum" dar jag mots av engagerad personal som overoser mig med broschyrer och spannande information om saval museet som den "svarta historien" i Texas.
Under hela vistelsen i Fair Park nastan skrattar jag hogt for mig sjalv. For alla mina fordomar om den konsumerande, glada, supersized amerikanen besannades i denna extrema miljo:

1 comment:

Mich said...

Kul Hilda
heja på dig.
/Mich